فهرست مطالب

5/5 - (1 امتیاز)

گوگل تأیید کرده که اپراتورهای جستجوی “before:” و “after:” همچنان در حالت آزمایشی یا بتا (Beta) قرار دارند و برای این که به‌درستی کار کنند، باید از فرمت‌های خاصی برای تاریخ استفاده بشه.

راجر مونتی از تیم Search Engine Journal گزارش داده که نماینده رسمی گوگل در بخش جستجو (Search Liaison)، درباره محدودیت‌هایی صحبت کرده که باعث میشه گوگل نتونه همیشه صفحات وب رو بر اساس تاریخ‌های گذشته به‌درستی نمایش بده. همچنین اشاره کرده که اپراتورهای پیشرفته جستجو بر اساس تاریخ (Date-based advanced search operators) هنوز در مرحله آزمایشی هستن.

هرچند اون یکی از روش‌های انجام جستجوی زمانی رو توضیح داده، اما به روش قدیمی‌تر و ساده‌تری که تقریباً نتیجه مشابهی میده، هیچ اشاره‌ای نکرده.

جستجوی زمانی

چطور مقالاتی با تاریخ انتشار قدیمی‌تر پیدا کنیم؟

کاربری که این سؤال رو مطرح کرده بود، به‌خوبی با روش جستجوی مقالات منتشرشده در سال، ماه یا ۲۴ ساعت گذشته آشنا بود. اما نمی‌دونست چطور میشه مقالاتی رو پیدا کرد که قبل از یک تاریخ مشخص منتشر شده باشن.

در پستی در شبکه اجتماعی Bluesky پرسیده بود:

«راهی هست که بشه دنبال مقالاتی گشت که قدیمی‌تر از یک تاریخ مشخص هستن؟
من می‌دونم با جستجوی پیشرفته میشه نتایج مربوط به سال گذشته، ماه گذشته یا ۲۴ ساعت اخیر رو گرفت. ولی می‌خوام بتونم دقیقاً مقالاتی رو پیدا کنم که قبل از یک اتفاق تاریخی خاص منتشر شدن. اما راهی برای فیلتر کردن این‌جوری پیدا نکردم. کسی می‌تونه کمک کنه؟»

نماینده گوگل در بخش جستجو (Search Liaison) پاسخی برای این سوال داد که البته به خاطر فرمت خاصش، برای کسی که سرش شلوغه، ممکنه سخت باشه حفظ کردنش.

او گفت:

«ما اپراتورهای before: و after: رو داریم که هنوز در حالت بتا (Beta) هستن.
برای استفاده از اون‌ها باید تاریخ رو به صورت سال-ماه-روز بنویسید یا فقط سال رو وارد کنید. میشه این دو رو هم با هم ترکیب کرد. برای مثال:

کپی کد

این اپراتورها ابزارهای مفیدی برای جستجوی زمانی هستن، به‌خصوص زمانی که بخوای مقالات مربوط به یک بازه مشخص یا قبل از یک تاریخ خاص رو پیدا کنی.

یه روش دیگه برای انجام جستجوی زمانی

به نظر من استفاده از ابزارهای داخلی خود گوگل خیلی راحت‌تره:

کافیه بری توی مسیر:
Tools > Any Time > Custom Range

از اون‌جا می‌تونی هر بازه زمانی‌ای که دوست داری رو انتخاب کنی، بدون نیاز به حفظ کردن هیچ دستوری. تنها نکته اینه که با این روش نمی‌تونی فقط تاریخ «قبل از» یه زمان خاص رو مشخص کنی؛ باید هم تاریخ شروع و هم تاریخ پایان جستجوت رو وارد کنی.

یه نکته مهم درباره جستجوی زمانی

نماینده گوگل (Search Liaison) یه نکته جالب درباره نحوه کار اپراتورهای پیشرفته جستجوی زمانی گفت:

«یادت باشه که برای ما تشخیص تاریخ دقیق یه سند ممکنه سخت باشه، چون دلایل مختلفی وجود داره. هیچ استاندارد ثابتی وجود نداره که همه صاحبان سایت‌ها برای مشخص کردن تاریخ انتشار یا به‌روزرسانی صفحاتشون استفاده کنن. بعضی‌ها اصلاً هیچ تاریخی روی صفحه نمی‌ذارن. بعضی‌ها هم وقتی یه صفحه قدیمی رو به‌روز می‌کنن، این موضوع رو مشخص نمی‌کنن.»

نکات مهم:

  • اپراتورهای پیشرفته جستجوی زمانی هنوز در حالت آزمایشی یا بتا (Beta) هستن. یعنی گوگل داره بررسی می‌کنه که آیا کاربران از این قابلیت استقبال می‌کنن یا نه. اگر محبوب یا مفید نباشن، ممکنه در آینده حذفشون کنه.

  • نکته مهم دیگه اینه که گوگل همیشه نمی‌تونه تاریخ دقیق انتشار یه سند رو با اطمینان مشخص کنه.

ترجمه : Google Shares Insight About Time-Based Search Operators

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مرتبط

مقاله های دیگر