فهرست مطالب

5/5 - (1 امتیاز)

جان مولر (John Mueller) در رویداد Search Central Live NYC توضیح داد که الگوریتم EEAT (تجربه، تخصص، اعتبار و قابل‌اعتماد بودن) چیزی نیست که بتوان به یک وب‌سایت اضافه کرد.

او در این رویداد مروری کلی بر الگوریتم EEAT ارائه داد و توضیح داد که چرا این مفهوم برای برخی سایت‌ها اهمیت دارد و چرا سئوکارها نمی‌توانند آن را مستقیماً به وب‌سایت خود اضافه کنند.

الگوریتم EEAT

ارتباط الگوریتم EEAT با ارزیاب‌های کیفیت و وب‌سایت‌های YMYL

جان مولر (John Mueller) در این بخش از صحبت‌هایش، به‌طور مشخص توضیح داد که این مفهوم بیشتر برای کمک به ارزیاب‌های کیفیت (Quality Raters) طراحی شده تا بتوانند به شکل عینی‌تری کیفیت نتایج جستجو را ارزیابی کنند. او تأکید کرد که الگوریتم EEAT به‌عنوان یک راهنما برای سئوکارها جهت بهبود رتبه‌بندی ایجاد نشده و در واقع، مستقیماً گفت که این‌طور کار نمی‌کند.

نکته‌ای که در این میان اهمیت دارد، این است که مولر اشاره کرد الگوریتم EEAT به‌صورت الگوریتمی در سایت‌هایی که موضوعات آن‌ها بر سلامت یا امور مالی تأثیر می‌گذارد، نقش دارد. گوگل این نوع موضوعات را تحت عنوان Your Money or Your Life (YMYL) دسته‌بندی می‌کند.

طبق یادداشت‌هایی که از صحبت‌های او دارم (که شامل کمی بازگویی است)، مولر گفت:

“الگوریتم EEAT یکی از روش‌هایی است که ما برای ارزیابی کیفیت صفحات استفاده می‌کنیم. EEAT شامل تجربه (Experience)، تخصص (Expertise)، اعتبار (Authoritativeness) و قابل‌اعتماد بودن (Trustworthiness) است. این چیزی است که به ارزیاب‌های کیفیت شخص ثالث می‌گوییم هنگام بررسی کیفیت صفحات به آن توجه کنند. همچنین، ما زمانی که فکر می‌کنیم یک جستجو یا مجموعه‌ای از صفحات مربوط به یک موضوع حیاتی است—یعنی همان صفحاتی که YMYL می‌نامیم—این فاکتورها را در نظر می‌گیریم. جایی که فکر می‌کنیم کاربر واقعاً نیاز دارد که بتواند به محتوایی که ارائه شده اعتماد کند و نشانه‌هایی از این اعتمادپذیری را در محتوا ببیند.”

EEAT چیزی نیست که بتوانید به صفحات وب اضافه کنید

در ادامه صحبت‌هایش، مولر این ایده را رد کرد که یک سئوکار می‌تواند EEAT را به صفحات وب خود اضافه کند. الگوریتم EEAT چیزی نیست که بتوان به یک وب‌سایت اضافه کرد—چنین تصوری اشتباه است. بنابراین، اگر فکر می‌کنید اضافه کردن EEAT بخشی از استراتژی سئوی شماست، بهتر است این کار را متوقف کنید، چون این اصلاً سئو محسوب نمی‌شود.

مولر در این باره گفت:

“گاهی اوقات سئوکارها به ما می‌گویند که آن‌ها EEAT را به صفحات وب خود اضافه کرده‌اند. اما این‌طور کار نمی‌کند. متأسفم، شما نمی‌توانید مقداری تجربه را روی صفحات خود بپاشید! این اصلاً منطقی نیست.”

EEAT برای صفحات غیر YMYL ضروری نیست

در نهایت، مولر دوباره تأکید کرد که EEAT چیزی نیست که گوگل در سایت‌های معمولی به دنبال آن باشد. البته، خوب است که محتوای شما دارای تخصص و قابلیت اعتماد باشد، اما گوگل به‌طور خاص این فاکتور را در این نوع سایت‌ها بررسی نمی‌کند. او به‌طور خاص به سایت‌های دستور پخت غذا اشاره کرد.

مولر در این مورد گفت:

**”از نظر عملی، بررسی EEAT برای سایت‌هایی که محتوای آن‌ها در موضوعات حساس است، اهمیت دارد. همچنین باید ببینید که چگونه می‌توانید آنچه را که از قبل انجام می‌دهید، برجسته‌تر کنید تا برای کاربران واضح‌تر باشد.

اما اگر یک دستور پخت کوکی منتشر می‌کنید، نیازی نیست که در کنار صفحه، یک بخش درباره نویسنده بگذارید که بگوید ‘این نویسنده 27 سال است که کوکی می‌پزد.’ فکر می‌کنم بیشتر مردم بدون چنین چیزی هم متوجه خواهند شد!”**

نکات کلیدی درباره الگوریتم EEAT

هدف و دامنه EEAT

الگوریتم EEAT توسط ارزیاب‌های کیفیت (Quality Raters) برای ارزیابی کیفیت نتایج جستجو استفاده می‌شود. این الگوریتم توسط گوگل به‌عنوان مجموعه‌ای از فاکتورهای رتبه‌بندی برای یک چک‌لیست سئو طراحی نشده است.

نقش EEAT در موضوعات YMYL

گوگل به‌صورت الگوریتمی EEAT را برای صفحاتی که بر سلامت یا وضعیت مالی کاربران تأثیر می‌گذارند، در نظر می‌گیرد. این صفحات در راهنمای ارزیاب‌های کیفیت تحت عنوان Your Money or Your Life (YMYL) شناخته می‌شوند. در این دسته از موضوعات، قابلیت اطمینان و اعتماد بسیار مهم هستند، زیرا تأثیر مستقیمی بر امنیت کاربران دارند. گوگل مشخص نکرده است که چه سیگنال‌هایی را برای این موضوع بررسی می‌کند.

تصورات اشتباه درباره EEAT در سئو

جان مولر تأکید کرد که EEAT چیزی نیست که سئوکارها بتوانند مانند کلمات کلیدی یا لینک‌های داخلی به صفحات وب “اضافه” کنند. تصور اینکه بتوان EEAT را به یک سایت اضافه کرد، نشان‌دهنده درک نادرست از نحوه عملکرد این مفهوم در جستجوی گوگل است.

EEAT و سایت‌های غیر YMYL

در سایت‌هایی که در دسته YMYL قرار نمی‌گیرند—مانند وبلاگ‌های آشپزی یا محتوای عمومی—EEAT از نظر الگوریتمی ضرورتی ندارد. البته، داشتن تخصص و قابلیت اعتماد می‌تواند از نظر بازاریابی و جلب اعتماد کاربران مفید باشد، اما EEAT در این سایت‌ها به‌عنوان یک فاکتور رتبه‌بندی در نظر گرفته نمی‌شود.

جمع‌بندی

EEAT به‌طور خاص برای ارزیاب‌های کیفیت طراحی شده تا یک معیار عینی برای ارزیابی کیفیت محتوا داشته باشند. اما بسیاری از سئوکارها درک اشتباهی از این مفهوم دارند و تصور می‌کنند که EEAT یک عامل مهم برای رتبه‌بندی تمام سایت‌ها است. این در حالی است که EEAT فقط در موضوعات YMYL اهمیت دارد و چیزی نیست که بتوان آن را به یک صفحه اضافه کرد.

ترجمه : Google Confirms You Can’t Add EEAT To Your Web Pages

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مرتبط