فهرست مطالب
دنی سالیوان (Danny Sullivan) از تیم گوگل، درباره نکات سئویی صحبت کرد که موقع شروع انتشار محتوا در یک موضوع جدید و متفاوت باید در نظر گرفت. این صحبتها در رویداد Search Central Live NYC مطرح شد و بخشی از یک گفتوگوی گسترده درباره اعتبار سایت (Site Reputation) بود.
دنی اشاره کرد که اضافه کردن یک موضوع جدید به سایت، باعث افت رتبه در گوگل نمیشود. اما چیزی که ممکنه اتفاق بیفته اینه که گوگل سعی کنه بفهمه این محتوای جدید چه ارتباطی با باقی بخشهای سایت داره و چطور در کلیت ساختار سایت جا میگیره.
صحبتهای دنی سالیوان:
«ما همیشه در حال بررسی این موضوع بودیم و این روند رو ادامه میدیم که آیا بعضی قسمتهای سایت با بقیه بخشها کاملاً مستقل یا متفاوت هستن یا نه. اینکه شما هر محتوایی که خواستین برای مخاطبهاتون در سایت منتشر کنین، اصلاً چیز بدی نیست. اینکه یک موضوع خاص رو شروع کردین و حالا تصمیم گرفتین در مورد چیز دیگهای بنویسین، مشکلی نداره.
یک نفر توی یکی از رویدادها خیلی نگران بود. اون قبلاً درباره اسنوبرد مینوشت و حالا میخواست درباره اسکی محتوا تولید کنه و کاملاً ترسیده بود!
نگران بود که اگه شروع کنه به نوشتن درباره اسکی، تمرکز موضوعی سایت به هم بریزه یا تاثیر منفی روی سئوی سایتش بذاره. اما ما اینجوری به موضوع نگاه نمیکنیم.
ما نمیایم فقط بر اساس تخصص شما توی یه موضوع خاص، کل سایت رو بسنجیم. بلکه سعی میکنیم بفهمیم که آیا این موضوع جدید، از لحاظ ساختاری با بقیه سایت فرق داره یا نه.»
ماجرا اینطوری نیست که فکر میکنید
حرف اصلی دنی سالیوان اینه که گوگل بررسی میکنه که چقدر یک بخش از سایت با بقیه بخشها تفاوت داره. اگه یه بخش جدید خیلی متفاوت باشه، ممکنه در ابتدا به خاطر اعتبار کلی سایت توی موضوع اصلی، رتبه خوبی بگیره. اما بعد از مدتی ممکنه اون بخش جدید دچار افت رتبه بشه.
دنی توضیح داد که این افت رتبه جریمه (Penalty) نیست. در واقع گوگل فقط تشخیص میده که اون بخش جدید از سایت، اونقدر متفاوته که اعتبار کلی سایت دیگه بهش نمیخوره و باید جداگانه سنجیده بشه.
برای توضیح بهتر، دنی از یه استعاره جالب استفاده کرد. گفت گوگل ممکنه اون بخش جدید رو مثل یه سایت کوچیک (Mini-site) در نظر بگیره؛ یعنی اون قسمت رو جدا از بقیه سایت ببینه تا بتونه بهمرور برای خودش اعتبار مخصوص به همون موضوع بسازه.
این کار منطقیه، چون وقتی سایت در مورد چند موضوع مختلف محتوا تولید میکنه، گوگل باید بتونه بفهمه که هر مجموعه از صفحات درباره چه موضوعیه. مثلاً یه دسته محتوا درباره دیجیتال مارکتینگ باشه، یه دسته دیگه درباره طراحی سایت، و یه دسته سوم هم که تازه اضافه شده، روی سئو تاپیک جدید تمرکز داره. پس گوگل این دستهها رو جدا در نظر میگیره تا دقیقتر موضوع هر بخش رو بشناسه و بهدرستی رتبهبندی کنه.
نوشته های مرتبط