فهرست مطالب

5/5 - (1 امتیاز)

صفحات یتیم دقیقاً چه هستند؟

صفحات یتیم صفحاتی هستند که هیچ لینکی به آن وجود ندارند. از آنجا که هیچ پیوندی به آنها وجود ندارد، بازدیدکنندگان وب سایت و خزنده های گوگل نیز نمی توانند آنها را پیدا کنند. با  این تفاسیر می توان گفت که Orphan Page صفحات عادی وب سایت هستند که به نوعی غیر قابل دسترسی تلقی می شوند. این صفحات ایندکس نشده و توسط خزنده های موتور جستجو نیز یافت نمی شوند. صفحات یتیم سایت باعث از دست دادن فرصت جذب مشتری می شود و می توانند باعث افزایش نرخ پرش کاربران شوند.

صفحات یتیم دقیقاً چه هستند؟

از دست دادن ترافیک صفحه، کاهش زمان ماندن کاربران در سایت و عدم نمایش در نتایج موتورهای جستجو از جمله اثرات منفی وجود صفحات یتیم در سایت شماست. برای اینکه خزنده ها صفحات شما را پیدا کنند، باید به صفحات دیگر پیوند داده شوند. به سایت خود مانند یک دنیای کامل وب نگاه کنید که عنکبوت روی آن می خزد. اگر قسمت هایی از آن شکسته یا قطع شود عنکبوت برای رسیدن از یک مکان به مکان دیگر مشکل دارد! وقتی این اتفاق برای مشتری ها بیفتد، آنها در صفحه یتیم شما باقی نمی مانند، فقط آن را ترک می کنند. در حالی که اگر لینک دهی داخلی مناسبی داشته باشید کاربران زمان بیشتری در سایت شما باقی بمانند و ممکن است از سایر صفحات سایت شما هم بازدید کنند.

چگونه صفحات یتیم Orphan Page را پیدا کنیم؟

با توجه به موارد گفته شده ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چگونه می توان اینگونه صفحات را در سایت پیدا کرد؟ می توانید یک فرایند 5 مرحله ای برای شناسایی صفحات یتیم موجود در سایتتان انجام دهید. این مراحل به شرح زیر است:

گام اول: صفحات قابل جستجوی سایتتان را پیدا کنید.

شما باید لیست کامل URL های سایت که توسط خزنده ‌ها بررسی می شوند را پیدا کنید. برای این کار به یک خزنده ی مخصوص (یک عنکبوت سئو) نیاز دارید. ScreamingFrog گزینه ی خوبی برای این کار است. تصویر زیر نمونه ای از فعالیت این خزنده می باشد.

چگونه صفحات یتیم Orphan Page را پیدا کنیم؟

Computer

خزنده ای که استفاده می کنید مهم نیست تنها مطمئن شوید که این خزنده صفحاتی را جستجو می کند که توسط موتورهای جستجو قابل پیدا کردن باشند. یعنی نباید صفحاتی را کرول کند که ویژگی های زیر را داشته باشند:

  1. شاخص دهی نشده باشند.
  2. توسط txt از موتورهای جستجو مخفی باشند.

کرول کردن را باید از صفحه ی خانه وب سایت خود شروع کنید. مطمئن شوید که از URL متعارف شامل https یا http مناسب و www یا غیر www استفاده می کنید. وقتی که در سایت خود کرول کردید، URL ها را به صفحه ای مانند صفحه ی اکسل زیر منتقل کنید:

لیست اکسل لیست کامل URL های سایت

گام دوم: دو علت شایع صفحات یتیم را حل کنید!

دو دلیل عمده برای وجود صفحات یتیم وجود دارد که باید بلافاصله آنها را برطرف نمایید. هر دوی این دلایل اساساً نسخه های تکراری صفحات هستند که باید بطور خودکار به طور مداوم به یک URL هدایت شوند. اگر این اتفاق نیفتد، احتمالاً به برخی از نسخه های صفحه لینک داده نشده و در نتیجه یتیم هستند.

مشکل اصلی در این مورد یتیم بودن صفحات نیست بلکه مشکل کپی بودن آنها است. ممکن است وقتی به دنبال صفحات یتیم هستید، این موارد ظاهر شوند و باید با آنها برخورد شود، بنابراین بهتر است از قبل آنها را از سر راه بردارید.

1: https / http یا www / non-www غیر متعارف

هر صفحه ی عمومی در سایت شما باید بصورت ایده آل از http یا https (ترجیحاً https) و از www یا غیر www استفاده کند. برای اطمینان از این موضوع، همه حالت های مختلف اسم سایتتان را در مرورگر تایپ کنید مثل زیر:

https://www.example.com

http://www.example.com

https://example.com

http://example.com

هر کدام از این شیوه‌ها باید به طور خودکار به همان URL مستقیم هدایت شوند. اگر به درستی هدایت نشود، می تواند نشانه ی مشکل در سایت باشد. URL های دیگر را بررسی کنید تا ببینید مشکل چقدر گسترده است. باید چند صفحه ی دیگر از سایت خود را آزمایش کنید و فایل htaccess. سایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که تنظیمات هدایت برای این موارد به درستی انجام شده باشد.

 2: اسلش های دنباله

نکته ی دیگری که باید مراقب آن باشید، استفاده ی مداوم از اسلش های دنباله است. به عنوان مثال این دو URL ممکن است محتوای یکسانی تولید کنند اما URL آنها یکسان نیست:

https://example.com/page1/

https://example.com/page1

چند صفحه در سایت را با استفاده از اسلش و بدون آن بررسی کنید و مطمئن شوید که هر دو به طور خودکار به همان URL هدایت می شوند.

گام سوم: لیستی از URL ها را از Google Analytics دریافت کنید

یکی از بهترین بخش ها برای پیدا کردن صفحات یتیم، داده های Google Analytics است. تا زمانی که در صفحاتی که می خواهید بررسی کنید، Google Analytics نصب شده باشد، اگر صفحه تا به حال یک بار هم بازدید شده باشد، سابقه ی آن در جایی از گوگل آنالیتیکس وجود دارد. برای دریافت لیست جامعی از URL ها، از نوار کناری سمت چپ به این آدرس بروید:

Behavior > Site Content > All Pages.

لیستی از URL ها را از Google Analytics دریافت کنید

خروجی گرفتن از گوگل آنالیتیکس

چگونه می توان صفحات یتیم در وب سایت را پیدا کرد؟ از آنجا که یافتن صفحات یتیم دشوار است، تعداد دفعات بازدید از آنها بسیار کم است. بر روی views Page کلیک کنید تا پیکان به سمت بالا اشاره کند، این حرکت نشان می دهد که لیست URL ها به ترتیب صعودی از کمترین به بیشترین بازدید مرتب شده اند.

با این کار صفحات یتیم به بالا منتقل می شوند. برای اطمینان از جامع بودن فهرست، به محدوده ی تاریخ در بالا سمت راست بروید. تاریخ شروع را به زمانی تنظیم کنید که Google Analytics هنوز در محل نبود و روی دکمه ی اعمال کلیک کنید.

حالا باید تا جایی که می توانیم لیست URL ها را گسترش دهیم. در پایین سمت راست روی منوی کشویی show row کلیلک کرده و بالاترین عدد ردیف ها را انتخاب کنید. بزرگترین مانع ما این است که Analytics می تواند تنها تا 5 هزار URL را به طور همزمان جمع کند. باید امیدوار باشید که این لیست شامل همه ی URL ها است، و شامل اکثر URL های یتیمی که بازدید کننده داشته اند باشد.

برای بررسی همه ی داده ها توسط Analytics احتمالاً کمی زمان لازم است. صبور باشید و سعی نکنید عجله کنید. پس از بارگیری URL ها، به سمت راست بالا بروید، Export را انتخاب کرده و یک صفحه ی اکسل باز کنید تا URL های خود را دریافت کنید. اگر کمی حرفه ای تر هستید، می توانید از Google Analytics API برای سرعت بخشیدن به این روند استفاده کنید. حالا URL ها را از فایل استخراج شده ی آنالیتیک را به اکسل صفحات یتیم خود که در بالا گفتیم کپی کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

مقاله های دیگر